maandag 14 juni 2010

Griekenland!

Ik ben op vakantie geweest! Naar het buitenland. Griekenland. Ik had natuurlijk wel al van vakantie geproefd; huisje op de Veluwe en SamsonBuitenSport op de Delftlandhoeve, maar dit is toch net iets anders.

Onmenselijk vroeg, het was nog donker!, zijn we naar het station gegaan. Pappa  en Mamma allebei een grote rugzak op en ik liggend in m'n wagen. Hier zijn we in de nachttrein naar Schiphol gestapt. Daar ontmoetten we de Dekkers (oom, tante en twee neven). Nog vóór zonsopgang vlogen we met een noodgang door de lucht. Echt boeien kon het me niet... dus ik heb heerlijk op schoot geslapen.
We hadden een huurauto en een prachtig huis met prive-zwembad op de Peloponessos. Op een heuvel tussen de olijf- en sinasappelbomen met uit zicht over de baai. Op het grote balkon kon heerlijk gegeten worden, op kleedjes worden gelegen en hoofd-hoog-houd-oefening worden gedaan. (Ik heb deze week menig persoonlijk record gebroken!)


 

Overdag maakte we uitstapjes naar dorpjes in de omgeving of lag men aan het zwembad. Erg mooi allemaal. Wat een terugkerend thema was, was dat er elke dag veel gegeten moest worden! Op terrasjes. Ik lag dan meestal naast de tafel in m'n wagen een welverdiende siesta te houden, terwijl die oudjes dan in hun dagelijkse gevecht om de tafel leeg te krijgen waren verwikkeld. Onwaarschijnlijk! Zowel 's middags als 's avonds bestelden ze meer dan ze op konden... Ik zeg het je.
 


 


Heugelijk nieuws! Het WK in Zuid-Afrika is begonnen! Drie wedstrijden op een dag! Afrikanen tegen Zuid-Amerikanen, Europenanen tegen Oceaniërs, Aziaten tegen Midden-Amerikanen. Wat is er mooier dan een WK? Er wordt over niks anders meer gepraat. Poultjes bijgehouden, speculeren en analyseren. We kijken Griekenland-Zuid-Korea is de kroeg. Beetje een tegenvaller. De Grieken staan bekend om hun voetbal-heksenketel, maar deze Grieken zien gelaten toe hoe hun nationale team wordt geslacht door een paar kleine Aziaten.


Als alle vakanties zijn zoals deze dan hoop ik er nog een hoop een te maken!