maandag 24 mei 2010

Samson buitensport 2010

Ik krijg klachten. Men klaagt dat ik niet genoeg schrijf. Maar ja, ik heb het gewoon heel druk gehad. Ik had maar weinig tijd om te bloggen. Maar bij deze beloof ik dat ik beter mijn best zal doen en ik zal proberen me wat vaker te laten zien op het internet...

Zo heb ik o.a. mijn eerste zgn 'SamsonBuitensport' weekend mee mogen maken. Met deze traditie zijn de Samsonnen ooit gestart toen mijn overgrootmoeder tachtig jaar oud werd. Dat moet ergens eind jaren 80 van de vorige eeuw zijn geweest. Deze traditie is een aantal jaren geleden in ere hersteld.


Van heide en verre waren de Samsonnen en aanverwanten hier naar toe gereisd om hun tentjes op te zetten. Deze editie vond plaats op een camping vlak bij huis, dat was handig want dan kon ik 's nachts gewoon in m'n eigen warme bed liggen terwijl de familie lag te vernikkelen in hun tentjes...
Dit is ook de camping waar pappa en mamma hun trouwfestijn hebben gevierd. Dat was een leuke bijkomstigheid want ik had al veel over die plek gehoord, maar zelf nog nooit gezien.


Professional als ik ben had ik mijn eigen tent. Dat was goed want het was dit weekend bloedverziekend heet. Het was nodig om te schuilen voor de zon. M'n vader heeft nog weken met de vellen op z'n armen gelopen! Amateur!

Het is allemaal weg erg primitief! Verschrikkelijk.


Wanneer ik bij de mensen op schoot ging, dat doe ik immers graag, zoals hier bij oudtante Loes, werd ik ingepakt in hydrofiele luiers. Bang voor een zonnesteek.

Ondanks de angst voor de zon en al het primitieve gedoe was het erg leuk en een genot om de hele tijd buiten te zijn. Ik hoop dat er nog veel van dit soort 'Buitensport-weekenden' zullen volgen!