maandag 22 februari 2010

Drie-een-twee-nul

Mamma is binnenkort jarig en ze zegt dat ze dan 'drie-nul' wordt. Soms noemt ze het ook 'het D-woord'. 't Schijnt nogal iets ernstigs te zijn, als je zo oud wordt. Ze heeft het er liever niet over.
Nou, vanmorgen ben ik erachter gekomen dat ik ook iets heb met een drie. Ik ben zelfs 'drie-een-twee-nul'. Nog veel meer dan mamma dus! Ik zal 't maar even uitleggen, anders snappen jullie 't vast niet.

Vanmorgen ben ik voor 't eerst met pappa en mamma in de auto geweest! Ik moet dan in een speciaal stoeltje met gordels enzo, maar zat gelukkig wel lekker in de 'shelter' van fleece die ik van Laura, Sylvia, Helen en Sarah cadeau heb gekregen. Heerlijk warm. Maar goed, pappa ging dus rijden, naar het consultatiebureau. Daar hebben ze me weer eens helemaal uitgekleed en toen op een weegschaal gelegd; 3120 gram! Ik ben dus flink aangekomen, 300 gram, sinds afgelopen dinsdag.
Ja, ik ben zeker goed bezig de laatste tijd, maar ik zit nog wel op 't minimum voor iemand van drie weken oud. Maar dat vond die dokter daar heel logisch: 'hij kan niet ineens hoog in de groeicurve zitten als hij pas nog zo licht was'.