maandag 1 februari 2010

Poepgoed

Iedereen lijkt erg tevreden over mijn poep. Papa en mama leren van Thessa hoe ze die harde zwarte kakkederrie van m'n billen moeten verwijderen. Best wel geinig om te zien hoe ze met me hannussen.


Vannacht heb ik papa en mama de hele nacht wakker gehouden. Elke keer wanneer ze bijna sliepen gaf ik een kreun of piepte wat zodat weer rechtop in bed zaten. Echt lachen! Ook moesten ze om de drie uur met een soort pipetje melk in m'n mond spuiten terwijl ik op één van hun pinken sabbel. Dit omdat mijn temperatuur nog een beetje laag is en ik nog iets te weinig kracht heb om zelf voldoende aan de borst te drinken. Je snapt ze hebben geen oog dicht gedaan. We moeten allemaal nog een beetje wennen.

Beetje bijgekomen

Zo. We zijn allemaal een beetje bijgekomen van de snelle start. Alhoewel ik geloof dat papa en mama nog steeds niet helemaal beseffen dat ik voorlopig niet meer weg ga.


Ik ben klein en fijn. 2860 gram. Daarom ben ik nog erg snel moe. Meestal slaap ik, maar soms als ik wakker ben luister ik naar de stemmen en koekeloer vanuit m'n wiegje, dat naast het bed van m'n ouders staat, een beetje om me heen.Teken van leven!


Hoi, ik ben het; JOP!
Op 01-02-2010 ben ik thuis geboren. Alhoewel... geboren? Zeg maar gerust gelanceerd! Om 4.06 braken bij mama de vliezen en begonnen gelijk de persweeën. Gerrie de Verloskundige was maar net op tijd om het allemaal mee te maken. Om 4:45 was het haar namelijk gelukt om ploeterend door de verse sneeuw ons huis te bereiken. Er was geen tijd meer om naar het ziekenhuis te gaan, want om 5.08 lag ik huilend op de buik van m'n geschrokken moeder, terwijl Papa met grote ogen naar me keek. Met mijn snelheid heb ik alle bestaande records verpulverd. Al de vijf verloskundigen van de verloskundigepraktijk an de Buitenwatersloot praten er vol bewondering over.


Om ongeveer 6.00 uur arriveerde Thessa de Kraamverzorgster. Ik verwelkomde haar met de middelvinger. Natuurlijk was dat een geintje. Thessa is immers een super toffe vrouw die papa en mama met van alles en nog wat helpt.